Image

De LNG - CNG link

CNG Connect combineert als eerste in Europa de efficiëntie van L-CNG technologie met de flexibiliteit van de 'mobile pipeline'. Door out-of-the-box te denken, en gebruik te maken van de best beschikbare technologie, biedt CNG Connect een nieuw concept van CNG tankstations aan dat werkelijk innovatief is.

Dit concept opent nieuwe mogelijkheden voor CNG vloten, waarbij de traditionele nadelen van CNG volledig achterwege blijven. Immers, het volledige proces, van de LNG terminal tot aan de CNG dispenser werden herdacht in functie van maximale efficiëntie en beste gebruikservaring.

Bovendien is er een positieve wisselwerking met het LNG moederstation waarbij door de grotere doorzet van dit station de werking verbetert en boil-off problemen vermeden kunnen worden. Het is dus een win-win situatie voor de hele keten. In de toekomst is er de mogelijkheid om naadloos over te schakelen naar hernieuwbaar bio-CNG

Voordelen van de mobiele pijpleiding

Onze aanpak heeft op meer dan één vlak voordelen.

Kwaliteit

CNG geproduceerd uit LNG heeft het beste calorische waarde per kg.

Dit geeft een onmiddellijke uitbreiding van de actieradius voor aardgasvoertuigen van bijna 30% ten opzichte van laagcalorische CNG (L-gas).

Dus minder tankbeurten, langere trips.

Bovendien bevat L-CNG minder verontreinigingen, zoals olie, water of CO2.

Capaciteit

Door CNG te produceren uit LNG, is de output veel groter dan productie vanuit het gasnet. Het gasnet levert gemiddeld maximum 5 bar inlaatdruk aan de compressor, die hard moet werken om dit op 250 bar te brengen.

L-CNG technologie brengt de vloeistof (LNG) onder druk, en kent daardoor nauwelijks pompverliezen. Het debiet van het station kan daardoor makkelijk 2000Nm³/u bereiken.

Efficiëntie

L-CNG technologie gebruikt ongeveer 10 keer minder energie per geproduceerde kg CNG, omdat deze pomp vloeistof onder druk brengt, en niet gas.

De winst in efficiëntie is enorm, en laat toe om het gas te transporteren naar afgelegen stations, zonder het competitief voordeel te verliezen.

Flexibiliteit

Het concept laat toe om overal een dochterstation te installeren.
Geen gasaansluiting? Geen probleem!
Geen hoogspanningscabine? Niet nodig!
Bovendien kan de het dochterstation mee groeien met de vloot welke ze bedient. Het volstaat om vaker de trailer te wisselen, om de output van het station te vergroten.