Image

Liquefied Natural Gas

LNG Drive is het project waarbij we - als eerste in Belgiƫ - LNG beschikbaar stellen voor vrachtwagens. LNG zorgt voor een lagere CO2 uitstoot, minder fijnstof, en een fors lagere uitstoot van NOx. Bovendien zijn LNG vrachtwagens stiller dan dieselvrachtwagens. De autonomie kan tot 1500km bedragen.

Sedert 2014 bieden wij LNG aan in ons station in de Haven van Antwerpen (Steenlandlaan 3, 9130 Kallo) .

Het station is 24/7 open, en accepteert de gangbare krediet-, debet- en tankkaarten.

Naast LNG kan u er ook CNG tanken.

LNG Blue Corridors

LNG Drive is partner in het LNG Blue Corridors project. In dit Europees demonstratieproject worden langheen de grote transportcorridors publieke LNG stations gebouwd, zodat deze vrachtwagens in de toekomst van Noord naar Zuid en van Oost naar West onbeperkt kunnen rijden.

co-fi
co-fi
comment
 • Sedert 2014 schakelen wij onze vloot om naar LNG en CNG. Dankzij LNG Drive verliep dit vlekkeloos. Ondertussen hebben wij reeds meer dan 50 aardgasvoertuigen in onze vloot. Met deze keuze van brandstof verlagen we niet enkel onze kosten maar ook onze ecologische footprint waardoor we trendsetter willen zijn voor duurzaam transport.

  Levering-35-Fiat-Panda-CNG-2

  Filip De Dijcker

  ADPO

  Sedert 2014 schakelen wij onze vloot om naar LNG en CNG. Dankzij LNG Drive verliep dit vlekkeloos. Ondertussen hebben wij reeds meer dan 50 aardgasvoertuigen in onze vloot. Met deze keuze van brandstof verlagen we niet enkel onze kosten maar ook onze ecologische footprint waardoor we trendsetter willen zijn voor duurzaam transport.

 • Ninatrans zet sterk in op innovatie en duurzaamheid, en had als eerste Belgische transporteur een LNG monofuel truck op de weg. LNG Drive was daarbij de een cruciale partner. Ondertussen heeft onze truck reeds meer dan 200.000km probleemloos afgelegd, en behaalden wij ook onze ‘Lean & Green Star’ award.

  Benny Smets

  Benny Smets

  company

  Ninatrans zet sterk in op innovatie en duurzaamheid, en had als eerste Belgische transporteur een LNG monofuel truck op de weg. LNG Drive was daarbij de een cruciale partner. Ondertussen heeft onze truck reeds meer dan 200.000km probleemloos afgelegd, en behaalden wij ook onze ‘Lean & Green Star’ award.

 • LNG Drive is een pionier op vlak van LNG voor trucks in Vlaanderen. De stap naar LNG was een strategische beslissing, maar verloopt eigenlijk zonder grote problemen. Wij kijken ook in de toekomst naar verder gebruik van aardgastrucks.

  Bryan Beutels

  Bryan Beutels

  Distrilog

  LNG Drive is een pionier op vlak van LNG voor trucks in Vlaanderen. De stap naar LNG was een strategische beslissing, maar verloopt eigenlijk zonder grote problemen. Wij kijken ook in de toekomst naar verder gebruik van aardgastrucks.